Varrjuk össze a darabokat - Sewing

Semmi különös dolgot nem kell csinálni, egyik blokkot a másikhoz kell varrni. Na jó, azért a gyors technikáknak tényleg vannak buktatói. A gyakorlottak lapozzanak, de lehet, hogy a kezdők örülnek egy-két trükköcskének.

Az egyik variáció szerint varrjuk a két kiszabott négyzetet körben össze.

Mikor egymásra teszem a két négyzetet általában összevasalom őket, mintegy ideiglenes ragasztó, a varrás idejére egész jól egymáshoz tapadnak.

Nagyon fontos, hogy tartsuk a varrásráhagyást! A négyzetünk összedarabolásánál is figyelni kell, hogy az átló az átló legyen.

Most mehetünk vasalni. Én a sötét fele vasalom a varrásráhagyást.

A kapott blokkocskákat mindenképp ellenőrizni kell, a csücsköket, kilógásokat le kell vágni. Az 1 mm-t is!

Nekem most épp jól jött a kis négyzetem, mert pont ekkoráknak kell lenniük a blokkjaimnak.

Ha kiszabtam a szükséges egyéb darabot, akkor összevarrom őket.

Bármennyire úgy áll a kézbe, hogy a kis feketét tegyem felül a nagy szélforgó blokkot alul, akkor is pont fordítva kell fogni őket a gép alá, hogy a varrásráhagyásokat szépen el lehessen igazítani varrás közben.

(még mielőtt valaki megkiabál a cérna színe miatt, közlöm,hogy azért világos, hogy lehessen látni a képeken, hogy hol varrok)

Szóval szépen sorban varrogatom a darabokat.

Mivel pontosan szabtam ki a kis elemeket, így tuti kell nekik illeszkedni. Ha nem, akkor valami ármányság van a dologban.

Ha a középső blokkocskát körbe varrtuk, akkor összevarrunk két alsót, majd hozzávarrjuk, ezután az oldalsó hármat varrjuk össze és kunyhó szerűen a blokkunkra varrjuk. Mivel itt van egy illesztési pont, így egy gombostűvel inkább rögzítsük őket. (mindig az a darab van felül, ahol van már illesztés)

Hát ennyi. Jöhet a következő!

A másik gyorstechinkánál több az előkészület, viszont cserébe egyből 8 szélforgó blokkot kapunk.

A két négyzetet mindenképp összevasalom. Az átlókat meghúzom. Az is lehet, hogy nem jelölünk tovább semmit, a varrógép talp szélét vezetjük az átló vonalán. De akár be is jelölhetjük. Én 1/4" -varrásráhagyással dolgozom. így a pálcával is tudtam jelölni

Persze ezután jön a blokkocskák vasalása és méretre igazítása.