"Köszönöm" neszi

Túl azon, hogy igazából szerintem mindannyian tudjuk, hogy ezt hogy kell megvarrni, szeretném mutatni, hogy én hogyan varrom. Tudjátok ez olyan "ahány ház, annyi varrásmód" dolog. Azonkívül bízom benne, hogy vannak az otthon ülők között olyanok, akik nem olyan rutinosak. Talán lesz benne valami új a gyakorlottaknak is.

Tehát kivágom a mintát, a színéhez rögzítem a merevítőt. Nem térek ki arra, hogy mifélével, olyannal, ami van otthon. (vasalós vatelinnel, egyszerű vatelin darabbal, felmosóronggyal.... stb ) Ha a színe anyaghoz rögzítettem a merevítőt - vasaltam, vagy tűztem - kiszabom a darabokat. Ugyan így kiszabom a bélésből is. (2-2)

Ha szeretnék rá szívecskét, akkor egy kevéske maradék piros anyagot bevasalok kétoldalon ragasztós anyaggal (ha nincs, akkor ragasztó spray is jó, ha az sincs, akkor odafogom az alapra). Kivágom és a színe anyagra applikálom. Zikk -zakk öltés, pelenka öltés.

Most jön a zippzár. Leszabtam a maradékokból négy darabkát kb 6 cm hosszú és a zippzárnál kicsit szélesebb téglalapot. Ebből kettőt egymással szembe fordítva a zippzár végéhez varrok (a fém résznél én feljebb) Majd visszafordítom. levágom a felesleges zippzér részt és levarrom az anyagot olyan szélességben, mint a zippzár.

Kb 20 cm hosszan hagyom meg a zippzárt és a másik végéhez is varrok ilyen darabokat. Ügyeljünk, hogy a kocsi a 20 cm-en belül legyen! A gombostű abban segít, hogy levarráskor ne csússzon szét a zippzár két oldala.

Most az eleje anyag felső részére rávarrom talpszélességgel a ferdepántot. A varrás mellett levasalom.

A levasalt ferdepántot a színe mögé vasalom. és árokban gombostűkkel rögzítem.

A zippzáros darab és a színe darabok KÖZEPÉT jelölöm.

A zippes rész közepét először az egyik darab közepéhez illesztem és a zippzárt beillesztem úgy, hogy takarja a ferdepánt a fogazatig.

Árokba visszateszem így a gombostűket. Árokban le is varrom. A nyitott applikáló talpat használom én, mert így jobban látom, hogy hol varrok.

Egész a végéig varrok, azaz a zippzárt toldalékát is!

Most a másik darabot varrom be- a végén a két darab ferdepántolt része szépen egymás mellett feküdjön.

Na ezeket a darabokat szoktunk..... a táborokban....... :-)

Most a szélen feleslegesen lévő zippzár toldalékot levágjuk.

Az oldalakat és az alja részt és a sarkalást összevarrjuk. (ügyeljünk rá, hogy a zippzár ne legyen teljesen csukva, különben fél óráig tartó pöszmötölésbe kezdhetünk)

Csak mutatom, hogy így ilyen cuki a sarok!