Tárolók- maradékokból

Ma semmi korszakalkotót nem varrok, csak tárolókat. Kisebb anyagdarabokat is fel lehet használni, vagy nem kimondottan patchwork anyagot. Kétfélét varrtam. Az egyik akasztós, a másik asztalon "ülős".

Az akasztós kiváló pl kiságy oldalára akasztva, de szerintem még irodai apróléknak is megfelelő.

Nem aktívan varró családtagot, nagyobb gyereket is be lehet vonni a munkába! :-) Biztos és gyors sikerélmény a varrása annak, aki nekiáll.

Az akasztóshoz mellékelem a szabásmintát.

(eredeti forrás: http://www.fabriceditions.com) Ha valaki elöre egy nagyobb mintát szeretne, az inkább akkor a keskenyebbik oldalán hajtsa meg az anyagot és a magasabb oldal legyen varrva.

Bélésből és színéből is megvarrom, "lesarkalom",, majd színt színére fordítva a felső résznél összevarrom. (akasztónak valót ne felejtsünk el belecsúsztatni. Kifordítás után nincs más feladat, mint talpszélességgel letűzni a szélét és a bélésen hagyott nyílást bevarrni.

A zsák-fazonú még ennél is egyszerűbb. 25 x 50 cm-es darabokból varrtam. A színe anyagot merevítettem. Oldalt összevarrtam és az alját is, majd kivágtam a varrástól mért 6 x6 cm-es négyzetet. Ezek után lesarkaltam. Ugyan úgy szembe fordítottam a színére a bélést és a felső résznél összevarrtam. Kifordítottam és a bélés anyagot úgy tűztem le, mintha paszpol lenne. (pedig nem). Gyakorlatilag kész is van, az összes kacatomnak lett egy újabb tárolója. De ha elől van a karácsonyi anyagkészlet még, akkor gondoljunk arra, hogy jövőre is lesz karácsony :-)

Holnap a Foltvarrók Napja csoport feladatát fogom én is varrni. Hétfőn egy nagyobb virtuális közös varrással jövök!

Varrjatok, maradjatok otthon ha tehetitek és vigyázzatok magatokra, egymásra!