Lemoyn Star

Egy új sablon, amit igyekeztem úgy szerkeszteni, hogy minden problémás részt egyszerűsítsünk.

A sablon két méretben készült. Lemoyn Star 5" illetve Lemoyn Star 6" végleges blokkmérethez.

A varrásráhagyás mindenhol 1/4".


A csomag két sablonelemet tartalmaz.

A teendőnk nagyon egyszerű. Először a színezőlapon döntsük el, hogy mit is szeretnénk. Így jól fog látszani, hogy melyik elemet milyen színű anyagból kell majd szabnunk.

A csomagban rövid piktogrammos leirat található, amelyben le van írva, hogy mekkora darabokat szükséges szabni. Zárójelben a kicsit nagyobb méret szerepel, amit én biztonságos szabásnak nevezek. Azaz egy kicsit nagyobb a szükségesnél, amit a végén pontos méretűvé szabunk.


Tehát szabjunk le két csíkot. A "csillag" színéből és a "háttér" színéből a leirat szerinti szélességben. Varrjuk őket össze és vasaljuk le a varratot.

A kisebbik sablonelemet tegyük úgy a csíkra, hogy a varrásvonal a sablon SEW vonalán legyen.Tipp:

A sablon nem mind a 4 oldalát, csupán a nyíllal jelzett három oldalát vágom pontosan le. A negyedik oldalt majd a kész blokk körbevágásakor.Így szabjunk blokkonként 4 db-ot. A szabást folytathatjuk ugyan ebből a csíkból, vagy egy másik színösszeállítást is választhatunk. Én egy árnyalattal világosabból szabom az ellentétes oldalt.

A leszabott csíkok szélessége ugyan az, de a sablont a másik oldalán teszem az anyagra. Tehát tükörképet szabok. Ugyan így 4 db /blokk szükséges.A leeső háromszögeket nem dobjuk ki! Felhasználjuk!


Tehát a már kiszabott kisebbik elem felső részéhez kell egy háttérszín darabot hozzávarrni. Nem szükséges a pontos szabás, hiszen utána pontos méretre fogjuk szabni.Ha valamilyen okból nem a leeső háromszögeket használjuk fel, akkor más módszert is alkalmazhatunk.

1: egy adott négyzetet átlóban ketté vágunk...

Vagy a pontos méretet levágjuk a nagy sablonelem C nagyságú részével. (ezt ajánlom a legkevésbé, mert nehézkesebb a pontos felvarrás)

Ha felvarrtuk a felső háromszöget, akkor a nagy sablonelemmel pontosan méretre vágjuk. Igazítási pontok a sablonelemen SEW jelölések, ahol a varratvonalak mennek.

Ugyan ez közelről::::

Nincs más dolgunk, mint 4-4 db-ot szabni, ami egymásnak tükörképei.