Szilveszteri közös varrás- kedvcsináló

for English please scroll down

Hihetetlen, de eltelt ismét egy év. Tegyük szebbé az utolsó napot, varrjunk együtt!

Az idei évi blokkot azért választottam, mert túl azon, hogy variálható, stílusa is alkalmazkodó és a legkevésbé tapasztalt foltvarrók is biztosan el tudják készíteni. És ugye Szilveszterkor egyszerű, de élvezetes mintát varrunk.Számomra ez a blokk meghatározó. Amikor még nagyon kezdő voltam a foltvarrás terén, akkor találkoztam ezzel a blokkal. Könnyűnek, gyorsnak és izgalmasnak tűnt a blokk, amit aztán meg is varrtam, ...... és hurrá, sikerült :-) Ez akkor nagyon nagy élmény volt számomra, további kedvet kaptam a foltvarráshoz! Tudom sokan majd azt mondják, hogy lerágott csont, de higgyétek el, ha már varrtátok ezt a blokkot, akkor is érdemes egy új darabot készíteni vele, mert számtalan variációt lehet kialakítani vele. A maradék anyagok ragyogóan felhasználhatóak, de persze kollekciókból is szabhatunk, vagy akár pár szín is elegendő lehet.

Nem készítettem anyag ajánlatot, mert többféle blokkal készültem, sokféle variálás lehetséges, így ezt értelmetlennek érzem.

Tehát munkára fel!

Ahogy szoktam, írom majd a saját tapasztalataimat, ötleteimet.

A kiindulás a felezett négyzet lesz (zömében), amit többféle módszerrel is varrhatunk. (méretek, utasítások a későbbi posztban lesznek)


Ugye ez nem komplikált ? Aki ezt el tudja készíteni, annak a további teendők sem lesznek nehezek. Tehát rajta, lencsét főzni, sütiket bekészíteni, házimunkát letudni, hogy igazán élvezetesen tölthessük az estét!


......................................................................................

New year Eve's 2022- together sewing inspiration


Unbelievable, another year has passed again. Let's make the last day of the year more exciting, so let's sew together!

I have chosen this year the following block so you can variate your designs in so easy in many different styles. Even for sure the beginners can sew it and enjoy the party together. Nevertheless, on the New Year's Eve everybody would like a simple but enjoyable pattern.For me, this block is special because when I was very beginner, that was one of my first blocks which I tried.The block seemed easy, fast and exciting, which I tried to sew ...... and hooray, I succeeded :-) It was a great experience for me then, I got more fun to spend my time with patchwork. I know a lot of people will say it's boring and old fashion, but believe me, once you’ve sewed this block, it’s still worth making a new piece with it because there are countless variations you can create. The remaining materials can be used brilliantly, but of course we can also customize them from collections, or even a few colors may be enough.

I didn't make a material suggestion because I made it with several blocks, a lot of variations are possible, so I feel that it's pointless.

So get to work!

As usual, I will write my own experiences and ideas.

The starting point will be the halved square (mostly), which can be sewn in several ways (sizes, instructions will be in a later post).


Featured Posts